Nieuws

Eindejaarsconcert 'Funiculi Funicula' - 22/12/2018

Het jaarlijkse eindejaarsconcert van de K.H. St.Cecilia Rotem is ondertussen alom bekend. Dit concert staat steeds garant voor topkwaliteit en is elk jaar weer verrassend anders.
Voor de editie van 2018 ontvangt de harmonie, die in mei jongstleden nog 3de werd op het Europees kampioenschap, het vocale kwartet 'Vocalchord' uit Nederland. 
Vocalchord wordt gevormd door tenor Pascal Pittie, sopraan Daphne Ramakers, contratenor Rob Meijers en mezzospraan Lien Haegeman, die allen de klassieke zang- en opera-opleiding hebben afgerond aan het conservatorium te Maastricht. De kracht en souplesse van de 4 verschillende stemmen worden in een harmonische samenzang bij elkaar gebracht, waardoor allerlei gemoedstoestanden kunnen worden verklankt. 
Samen met de harmonie brengen zij niet alleen gekende operaklassiekers maar ook verrassende hedendaagse songs.
Een absolute aanrader!
Tickets: €12,50 bij krantenshop Den Ouwe Post Rotem of bij muzikanten
Reservaties: ceciliarotem@gmail.com

affiche eindejaar 2018

Geplaatst door Danny Notermans op 29-10-2018

ECWO 2018 in beeld en geluid

U kan nu ons volledige optreden op het ECWO 2018 nog eens integraal bekijken en beluisteren. Klik hiervoor op het tabblad 'Media' en dan bij 'Video's'. Veel kijk- en luistergenot!

Geplaatst door Danny Notermans op 01-07-2018

'Brons' op het Europees Kampioenschap

Na een maandenlange intensieve voorbereiding was het op 26 mei dan eindelijk zover: het optreden van St.Cecilia Rotem op het 2de Europees kampioenschap voor harmonieorkesten. Deze wedstrijd vond plaats in de legendarische Henry Leboeuf zaal van Bozar (Paleis voor Schone Kunsten) te Brussel, een zaal die over de hele wereld gekend is door de Koningin Elisabethwedstrijd die er jaarlijks wordt gespeeld en alom wordt geprezen om zijn fantastische akoestische eigenschappen.

St.Cecilia Rotem wist zich een plaats op deze wedstrijd te veroveren door hun overwinning op het nationaal kampioenschap in 2017. Naast het Belgische korps waren er nog deelnemers uit 8 andere Europese landen. De uitdaging was bijgevolg bijzonder groot want je land mogen vertegenwoordigen op zulk evenement, en dan nog in eigen land, is niet alledaags voor amateurmuzikanten.

Met een fenomenale muzikale intensiteit, gekruid met virtuoze solistische passages brachten de muzikanten onder leiding van hun inspirerende dirigent Jos Simons het concertprogramma 'Made in Belgium' ten gehore voor een zeer goed gevulde zaal. Een opwindende opvoering van het plichtwerk 'Mutations' van Bart Picqueur zette meteen de toon. Vervolgens kon het orkest zijn volledige palet van klankkleuren laten bewonderen in 'fantasia per la vita e la morte' van Bert Appermont, een werk dat door de toevoeging van piano, harp en 2 cello's een symfonische toets krijgt. Een bijzonder hoogtepunt in dit werk was het kamermuziekachtige middendeel met solisten Jules Baeten op klarinet, Melanie Deprez op dwarsfluit, Tibo Schildermans op hobo en Marc Peremans op hoorn. Dit was muzikale emotie ten top! Als kers op de taart werd er afgesloten met 'Danse funambulesque' oftewel 'koordendans' van Jules Strens. Zoals de naam het laat vermoeden wil de componist in dit werk de straffe exploten van een koorddanser verklanken. Een ingetogen begin met wederom fantastisch solistisch werk voor dwarsfluit en hobo maakt gaandeweg plaats voor een opwindende finale die uitmondde in een explosief slot. 

Een minutenlange staande ovatie van een laaiend enthousiast publiek viel dirigent en muzikanten te beurt. Hier hadden zij al die maanden keihard voor gewerkt en het bleek dat zij een diepe indruk hadden nagelaten bij alle aanwezigen. Een zalig gevoel! Dan was het afwachten op het verdict van de jury. Zo rond de klok van half elf waren de zenuwen gespannen bij de proclamatie in ondertussen broeierig warme zaal. De eerste prijs die werd uitgereikt was onmiddellijk bingo voor Rotem: klarinettist Jules Baeten kreeg de prijs voor beste solist van de hele wedstrijd! Een prachtige prestatie voor deze 20-jarige jongeman! Toen was het nagelbijten tijdens het bekendmaken van de nummer 9 tot aan de winnaar. Uiteindelijk bleek St.Cecilia Rotem op een derde plaats te zijn geëindigd met een score van maar liefst 95,5 procent. Een fenomenale prestatie waar we met een ongelooflijke voldoening op mogen terugkijken!

Eens te meer bewees St.Cecilia Rotem dat het een absoluut toporkest is en dat men op gelegenheden als deze steeds weer boven zichzelf weet uit te groeien. Wij kunnen enkel zeggen: dank u Maestro Jos Simons, dank u Cecilianen!!

De uitslag van het 2nd European Championship for Wind Orchestras:

1. Harmonie St. Michael Thorn (Nederland) 97,92

2. Lillestrom Musikkorps (Noorwegen) 95,92

3. K.H. St.Cecilia Rotem (België) 95,50

4. Blasorchester Siebnen (Zwitserland) 95,33

5. The Danish concert band (Denemarken) 94

6. Birmingham Symphonic Winds (Groot-Brittanië) 89,75

7. Uppsala Blasarsymfonikar (Zweden) 88,33

8. Orchestre d'harmonie Strassbourg (Frankrijk) 87,38

9. Union Musical Villamayorense (Spanje) 86,08

Geplaatst door Danny Notermans op 29-05-2018

St.Cecilia Rotem naar Europees Kampioenschap

banner Made in Belgium

Als winnaar van het Vlamo Open Harmoniekampioenschap 2017 te Heist-o-d-Berg werd de Kon. Harmonie St.Cecilia Rotem aangewezen om België te vertegenwoordigen op het 2nd European Championship for Wind Orchestras. Aan dit kampioenschap, dat doorgaat op 26 mei in BOZAR te Brussel, nemen 9 korpsen uit 9 verschillende Europese landen deel.

Het thema van ons wedstrijdprogramma is 'Made in Belgium', met 3 werken van Belgische componisten.

Mutations - Bart Picqueur (plichtwerk)

Fantasia per la vita e la morte - Bert Appermont

Danse Funambulesque - Jules Strens

 

Deelnemers ECWO met uurschema:

09u00: Orchestre d'Harmonie de l'éléctricité de Strasbourg - Frankrijk

10u15: Lillestrom Musikkorps - Noorwegen

11u30: Union Musical Villamayorense - Spanje

13u30: Rodovre Concert Band - Denemarken

14u45: Uppsala Blasarsimfoniker - Zweden

16u00: Birmingham Symphonic Winds - Groot-Brittanië

18u00: Harmonie St.Michaël Thorn - Nederland

19u15: Kon. Harmonie St.Cecilia Rotem - België

20u30: Blasorchester Siebnen - Zwitserland

De volledige wedstrijddag is te volgen via livestream op het youtubekanaal van VLAMO.

logo ecwo

 

Geplaatst door Danny Notermans op 28-03-2018

The road to the Europeans 2018

Het seizoen 2016-2017 zit erop en het moet gezegd het was een bewogen jaar voor St.Cecilia Rotem. In Oktober behaalde men een 2de plaats op het 4-jaarlijkse Limburgse provinciale kampioenschap in Neerpelt. Als titelverdiger waren alle ogen gericht op de harmonie van Rotem, en wederom stelden de muzikanten, onder de immer bezielende leiding van dirigent Jos Simons, niet teleur. Het voortreffelijke optreden werd beloond met een score van 92%, goed voor een 2de plaats in de eindrangschikking.

Meteen een opstapje naar het volgende grote examen: de deelname aan het Vlamo Open Harmoniekampioenschap te Heist-Op-Den-Berg. Met de harmonieën uit Harelbeke, Beveren-Leie, Peer en Zele waren zowat alle grote kanonnen van België vertegenwoordigd. Met een verbluffend concert wist St.Cecilia Rotem alle kenners te overtuigen! De jury beloonde zoveel branie met de hoogste score van 94,5%. Door deze prachtige overwinning werd de harmonie meteen ook aangeduid om België te vertegenwoordigen op het 2de Europees Kampioenschap voor Harmonieorkesten, dat op 26 mei 2018 zal doorgaan in BOZAR te Brussel!

vlamo kampioen

Maar vooraleer de steven naar deze challenge te richten organiseert de harmonie in het najaar nog 2 concerten:

Jubileumconcert 120/25

Op zondag 8 oktober wordt er in de parochiekerk te Rotem geconcerteerd om een dubbel jubileum te vieren, met name het 120-jarig bestaan van de harmonie en het 25-jarig jubileum van Jos Simons als dirigent van de Harmonie. Een heuglijke gebeurtenis voor harmonie en dirigent!

Eindejaarsconcert "Back To Swing" met Günther Neefs

Het jaarlijks eindejaarsconcert staat volledig in het teken van de swing-muziek van de jaren '50 - '60. Niemand minder dan Günther Neefs zal samen met de harmonie gekende klassiekers uit het genre brengen! Tijdloze kaskrakers van Frank Sinatra, Tom Jones e.a. passeren de revue in "Back To Swing".

Voor meer info over deze concerten check het tabblad "concerten"

gunther neefs

Geplaatst door Danny Notermans op 27-07-2017